Båtfolk får harrystempel

Båtfolket er bitt samfunnets hoggestabbe i media, hevder samfunnsforsker.

Publisert

På Norboat-seminar denne uka hevdet samfunnsgeograf Carl Fr. Tangen at båtfolket er samfunnets hoggestabbe. Han trakk fram en rekke eksempler fra media hvor båtfolket fremstilles om nyrike harrytasser.

Mange forskere, journalister og akademikere fremstiller båtlivet som en aktivitet for nyrike mennesker med dårlig smak, hevder han,

Tangen mener at båtbransjen har et potensial for å selge flere båter dersom den klarer å vinne terreng hos kultureliten. – Over en halv million akademikere mener at båtlivet er harry, og dette må noen gjøre noe med, sier han.

Kultureliten

Tangen tror at kultureliten kunne bli mer positiv til båtlivet om man klarer å henvende seg til kulturelitens verdier. Dette er folk som vil tilbake til naturen, og som ønsker seg en miljøimage, hevder Tangen.

Han hevdet også at båtbransjen bør følge mer med på demografiske endringer. Blant annet påpekte han at det nå begynner å bli veldig mange spreke pensjonister, som kanskje kan tenke seg å ta med barnebarn på tur. De vil typisk etterspørre trygghet og sikkerhet ved valg av båt.

Powered by Labrador CMS