Båten nordmenn vil ha

Styrhusbåter tar det norske båtmarkedet med storm, og nå er importerte båter rimelige.

Publisert

PRISER: – Prisene har vært uendret i tre år, sier markedssjef Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande (store bilde).

–    Vinnerbåtene på det norske båtmarkedet det siste året et styrhusbåter. Vi har solgt hundrevis av våre Beneteau Antares-modeller det siste året, forteller markedssjef Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande til Båtliv.

Anteres-båtene er styrhusbåter med utenbordsmotor. På «Sjøen for alle» har Erling Sande stilt ut variantene Antares 5.80, Antares 6.80 og Antares 7.50. Egentlig skulle de også hatt med en helt ny Antares 8.80, men denne blir ikke klar før i mai.

Antares-båtene bygges i Polen av franske Beneteau, som er blant verdens største båtprodusenter. På grunn av gunstig kroneutvikling i forhold til euro har prisen på disse båtene ligget uendret de siste tre årene, opplyser Jørgensen.

Antares 5.80 har en veiledende pris på 267.900 kroner med 70 hk utenbordsmotor. Dette er en 19 fots båt med overnattingsplass til to samt sitteplass til tre innvendig i styrehuset.

Les mer om Antares 5.80 her.

Antares 6.80 koster 340.900 kroner med 100 hk utenbordsmotor fra Suzuki. Den er innredet med stor dobbeltseng i baugen, samt sittegruppe som kan gjøres om til seng ved siden av styrerposisjon.

Les mer om Antares 6.80 her.

Antares 7.50 har veiledende pris på 522.900, men koster litt under en halv million kroner på «Sjøen for alle». Da henger en 150 hester på hekken. Båten er innredet med en romslig dobbeltseng i baugen, separat toalettrom med sjøvanns- toalett og septikktank. Oppe i salongen er det U-sittegruppe med plass til 4-5 personer som kan gjøres om til seng.

Les mer om Antares 7.50 her.

– Styrhusbåter ble lenge betraktet som Vestlandsbåter, men nå selger vi mange av disse på Østlandet. Kjøperne er ofte voksne folk som bor i nærheten av sjøen, og som gjerne bruker båten sommer og vinter, sier Jørgensen.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS