Båteiere i Bergen fikk ufrivillig malingsdusj

Kjørte du båt ved verftet BMV i Bergen en gang i mai? Og båten din har rosa, hvite eller blå malingsflekker? Da kan du ha krav på erstatning, skriver BT.no

Publisert

2. mai i år spraymalte Bergen Mekaniske Verksted (BMV) på Laksevåg sørsiden av den store flytedokken sin med en lys rosa, nesten hvit farge. Det var ingen vind og oppholdsvær, og ikke visste malerne at dette kunne komme til å koste BMV minst en million kroner. For utpå ettermiddagen blåste det opp til en liten solgangsbris. Den streifet over dokken, og tok med seg bittesmå malingspartikler opp i luften over Laksevåg, før de drysset ned igjen over folk, båter og biler som rosa regn fra en skyfri himmel.

Foreløpig har verftet blitt kontaktet av 150 bileiere. De har han sendt rett videre til et bilverksted. Regningen tar BMV.

- Reparasjonene koster mellom 2000 og 8000 kroner, avhengig av bilen og omfanget av skadene. Vi har så langt ikke avvist noen bileiere, sier Toftegaard til BT.no

Andre dusj

Men det er ikke bare biler som er blitt skadet. Også båter har fått seg et strøk.

14. mai begynner BMV å male dokken blå. Et par dager senere blir de kontaktet av Merkur Båtforening. Flere av båtene deres har fått blå flekker på seg, og båtenes overflate kjennes ut som sandpapir.

-Igjen må Toftegaard og verftet ut å beklage. Denne gangen mente vi det var vindstille da vi malte. Vi hadde ikke trodd at dette skulle skje, sier Toftegaard.

Han beregner reparasjonskostnadene til rundt 5000 kroner pr. båt.

Kontaktet av båtforening

Merkur Båtforening har kontaktet BMV.

- Vi har en god dialog med dem, og har fått inntrykk av at BMV kommer til å rydde opp i dette, sier båtforeningens styreleder, Trond Sognnes til BT.no

Tredje dusj

Men det stopper ikke der. 21. mai begynner BMV å male dokken sin igjen. Denne gangen med hvitt. Ikke lenge etter kommer de første henvendelsene fra bil- og båteiere. I alt anslår Sognnes at et sted mellom 40 og 70 båter har fått maling på seg. Driftssjef Toftegaard sier de nå vil utvise større forsiktighet når de maler. BMV beregner kostnadene etter malingsuhellet til rundt en million kroner.

Powered by Labrador CMS