Båtbyggernes LAN-party

Båtbyggere fra hele verden samles på messe i Amsterdam. Lite minner om nedgangstider. – Jeg er overrasket, sier Odd Ivar Mork, på standen til norske Retronic.

Publisert

Mets, som er båtbyggernes store messe, åpnet dørene i dag. Så mange som 1200 utstillere fra alle verdenshjørner er samlet i Amsterdam, for å selge sine produkter til båtbyggere rundt i hele verden. Her finner vi alt av utstyr som skal til for å bygge en båt, fra pensler til avansert høyteknologi.

Litle Norway

En stor andel av de norske utstillerne er samlet på et område. En av utsillerne vi treffer på er Odd Ivar Mork fra namsosfirmaet Retronic som allerede har en stor kundegruppe, og på kundelisten står blant annet giganter som Sunseeker, hvor Retronic står for instrumentpanelet. I tillegg leverer firmaet elektriske løsninger for blant annet dimming av led-light og kontrollpanel for båtens elektronikk.

Ingen nedgang

– Jeg er overrasket over hvor mye folk det er her. Det er lite som minner om nedgangstider, sier Mork til Båtliv. Han har vært med på denne begivenheten i mange år og legger ikke skjul på at han var spent på årets fremmøte blant båtbygerne,  med en verdensøkonomi på nedtur.

– Sammenlignet med tidligere år opplever jeg ikke dette som noen stor nedgang, sier Mork. En fra Tsjekkia stopper opp ved den velutførte standen og spør om det er de som lager disse knappene.

– Nice work, sier han før han haster seg videre.

Kundepleie

Mange av de som kommer innom standen er eksisterende kunder.

– Kundepleie er et viktig med denne messen. De kommer innom og vi får vist våre nyeste produkter. På Mets får vi vist produktene våre til mange kunder, sier Mork.

Powered by Labrador CMS