Båt møter mote

De er begge italienske og  blant verdens sterkeste merkenavn i sine bransjer. Nå har de gått sammen om båtjuvelen Riva Gucci Aquariva.

Publisert

Store bilde: En gruppe russere viser interesse for Riva-klassikeren i ny motedrakt

Düsseldorf, Tyskland

Riva Gucci tiltrekker seg stor oppmerksomhet blant tusenvis av båter på «Boot»-messen. Salgssjef (KAM) Karin Bredal Blydt-Hansen i Båtliv var blant publikummerne som blusset av begeistring over det italienske smykket.

Riva er blant verdens mest anerkjente båtbyggere, kjent for førsteklasses materialer og utsøkt håndverk. Gucci er blant Italias ledende motehus. De har gått sammen om å lage Riva Aquariva Gucchi. Gucci feirer i år 90 år. Riva har eksistert i hele 169 år. Begge hadde sin storhetstid på 50-tallet i en epoke som gjernes omtales som «La Dolce Vita» - det søte livet.

Gucci-designer Frida Giannini har samarbeidet med Riva-medarbeider Mauro Micheli om å gjennopplive søte minner i form av en restylet Aquariva 33. En båt vi har sett avbildet i sammenhenger med filmstjerner på akterdekket på Rivieraen, og som kan kalles alle daycruiseres opphavsbåt.

Båten er 10,07 meter lang og utstyrt med to motorer på 380 hestekrefter hver seg. Farten oppgis til 41 knop (75 kilometer i timen). Prisen starter på 700.000 euro (5,6 millioner kroner). Karin Bredal Blydt-Hansen er ikke den eneste som sirkler begeistret rundt moteikonet. Også Båtliv-ekspert Christian Zaborowski, som er profesjonell mekaniker og båtbygger, nikker anerkjennende. – Dette er ekte håndverk av beste klasse, sier han.

Lengde: 10,07 meter

Bredde: 2,8 meter

Motorer: 2xYanmar 6LY3/UTP

Drivstoff: Diesel

Køyeplasser: 2

Powered by Labrador CMS