Båt for ekstremister

Når man vasser rundt blant designpotente italienere, er det lett og la seg blende av det ekstreme. RIB produsenten BWA tar den helt ut i sin nye båt. Døm selv!

Publisert

Man er aldri i tvil når man besøker et båtmekka som Genova, at estetikk og design, det kan italienerne. BWA er en stor italiensk produsent av RIB-båter med egen importør i Norge.

    Vi i Båtliv har tidligere testet to av deres store RIBer på et tokt til Skagen og Marstrand. Dette er båter som holder mer enn vann, og fra å se ut som skikkelige arbeidsbåter, spisser de nå designet inn mot det ekstreme. Kundene finnes, det viser besøket om bord i disse båtene.

    RIB er stort i Italia. de har egne foreninger og klubber for eiere av denne båttypen. Det er vel også noe av årsaken til atflere haller her unde Genovamessen er fyllt av denne båttypen. Som med de fleste båttyper om dagen vokser også RIBen i størrelse og den største på messen heter Heaven og er 80 fot. 

Velg farge

Denne modellene kan du få i fem forskjellige farger. Den har en liten sovekabin foran, med et mindre pentry, og stor nok dobbelseng for to. Det er også gitt plass til et lite toalettrom. Det man legger mest merke til med denne båten er det ekstreme designet. Tidligere BWA båter har vært svært brede. Denne er smalere og overbygget minner om noe vi har sett i en tegneserie om fremtiden.

    Det er lagt vekt på komfort og prestasjoner. Derfor er også designet prøvet ut i vindtunnel for å gi maks aerodynamisk effekt av det noe spesielle overbygget.

    Plassen bak er enorm. Akterdekket er både badeplattform og solplass. Derfor er også solsengene gitt en lekker utforming som gir utrykket ”slanger seg”, ny mening.

Ekstrem

Båten er ikke bare ekstrem i utseende. Den har også alt som skal til for å presetere på sjøen. Den har ZF drev, og to moderne commonrail dieseler, på 400 hk hver seg. Båten er forsterket med Kevlar som gjør den ekstremt lett og sterk. 6000 kg på en nesten 13 meter lang båt, er ikke mye. Den tar 1000 liter diesel med fulle tanker. Dette gir stor rekkevidde om man kjører motorene økonomisk.

Powered by Labrador CMS