Båter til under 50 000

Bruktbåtkjøp i budsjettklassen

En gang ble noen av verdens beste båter bygd i Norge. Nesten et halvt århundre seinere kan mange av disse fortsatt være gode kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Norge var en supermakt på fritidsbåtmarkedet. Pionerer av båtbyggere reiste til og med rundt i verden og fikk stor suksess med de norskbygde kvalitetsbåtene. Produsentene er mange, og flere av dem har mer eller mindre gått i glemmebøkene. Andre husker vi bedre, modeller som Fjord, Windy og Draco. Samtidig finnes det mange andre, som vi trekker fram med denne artikkelen, noen lettere fram fra glemselen enn andre. Flere av produsentene forsvant så tidlig som på 1970-tallet. Andre tålte ikke finanskrisen i 2008. Felles for en stor andel av de norske båtbyggerne er at de allerede den gang lagde gode båter. Dette er båter som var store den gang, nesten som yachter. Glassfiberbåtene var laget for bruk og for å holde lenge.

Sjekk motoren

Mange tiår seinere er mange av båtene fortsatt på markedet. Noen med motorer som fortsatt går, men som kan være tikkende bomber for når de stopper opp. Andre har fått både nyere motor og annet utstyr. Er du på jakt etter bruktbåt er ofte motoren båtens svakeste ledd, og den bør du sjekke ekstra nøye, gjerne med en motorkyndig. Da er du mer forberedt på hva slags ekstrautgifter du har i vente. Undersøk om motoren ser vedlikeholdt ut, eller om eksosen viser noen tegn til motorfeil. Eksempelvis kan tett og hvit farge bety at toppakningen er gåen, eller det er for lite kjølevann. Blå eksos kan være uforbrent drivstoff eller olje i eksosen. Sjekk også med oljepinnen. Er oljen grå er det et klart faresignal, da det trolig er vann i oljen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS