Brikkene faller på plass for Sensar

Det helnorske båtvarslingssystemet Sensar Marine har kommet langt et steg videre i planene om å samkjøre elektronikken med forsikringsselskaper og redningstjenester.

Publisert Sist oppdatert

Nå har gründerbedriften i Bergen fått på plass en avtale med det nye forsikringsselskapet Fremtind (DNB/Sparebank1), og snart er også Redningsselskapet formelt med i arbeidet, 

Sensar gir kort og godt meget detaljert informasjon om båtens beliggenhet, spenning på start- og forbruksbatterier, bunnvann-nivå, temperaturer og lensepumpeaktivitet. I tillegg har enheten en bevegelsesmåler som varsler bølgeforhold i havnen eller om det er folk i båten. 

Montering av Sensar er normalt en rask jobb. Paal Kaperdal bistår under monteringen i vår båt.
Montering av Sensar er normalt en rask jobb. Paal Kaperdal bistår under monteringen i vår båt.

Dataene sendes over mobilnettet og håndteres med telefon, nettbrett eller nettleser. Naturligvis kan det også settes opp ulike alarmer for avvik fra normalverdiene.

Denne teknologien har nå altså både forsikringsselskapet og Redningsselskapet fattet stor interesse for. 

– Fremtind Forskring mener naturlig nok at god overvåkning av båten forhindrer skader mens Redningsselskapet ønsker bedre  bedre varslings- og sporingsmuligheter i sitt livreddende arbeid, sier gründer og administrerende direktør Paal Kaperdal.

Båtliv har i noen måneder testet SmartBoat One på en privatbåt. Testen har så lagt primært skjedd med beta-versjoner av programvare og elektronikk. Nå er de kommersielle versjonene tilgjengelige og deler av systemet skal oppgraderes. Så langt er uansett erfaringene meget gode. Det var lett å montere Sensar og dataene som hentes ut fremstår som stabile og korrekte.

Powered by Labrador CMS