Bærer navnet med verdighet

Nordkappbåtene har lånt navnet fra et av Norges mest berømte utkikkspunkt. Når vi stod til rors ut mot Skagerrak i nesten tre meter høye bølger følte vi at ”Vitessen” bar navnet sitt med verdighet.

Publisert

Det skal mye til å finne en båt som presterer like godt i både med-, mot- og sidesjø. Nordkapp 850 Vitesse klarer dette med glans. Vi testet nyheten utenfor Garnholmene  ved Hankø, et av Oslofjordens tøffeste strekk fordi sjøene fra Skagerrak står rett inn. Testbåten var optimalt maskinert med D6 motoren på 300 hk. Da tenker vi spesielt på balansen i båten både i stor og mindre fart. Med nesa presset helt ned gikk vi fint i plan ned mot 10 knop. Da laget den minimalt med hekkbølger. Dette er et skrog som tåler mye mer fart, fabrikken kjørte tester med pluggen, og da viste GPS-en 65 knop. Toppfarten var oppgitt til 39 knop, vi klarte 37,2.

    Dette er en rendyrket sports- og weekendruiser for den lille familien. Det er både stikkabin, toalett og vask og mulighet til å felle ned bdet til en dobbelseng i forkabinen. Men, og det er alltid et stort men med denne typen båter. De blir trange under dekk. Nordkapp 850 tar igjen for dette ute, med en gedigen sitteløsning. Solseng er valgt bort til fordel for ordentlig  bruksområder.

    –Man klarer aldri å lage en båt for alle. Vi ønsker ikke en båt med alt for mange kompromisser. Vi skal lage en praktisk og brukervennlig båt som går sikkert og godt i sjøen, sier Hans Petter Slang i Nordkapp.

Norske båtbyggere skal ha for at de tenker praktisk. Nordkapp 850 Vitesse er intet unntak. Kalesjen har fått et eget rom, og kan draes opp i sin helhet og kneppes fast. Tilgangen til motorrommet er eksepsjonelt stort. Her er det laget en løsning som gjør at du kan løfte ut hele motoren uten å skru en skrue. Praktisk!

Nordkapp 850 Vitesse er en av nyhetene på messa Båter i Sjøen. www.batliv.no vil i samarbeide med VG, presentere prøvekjøringer av de fleste nyhetene på messa.

Powered by Labrador CMS