Bredbånd til sjøs: Ice mot Netcom

Vi går inn i høysesongen for mobile bredbåndsrutere. Nettsiden akam.no har testet Ice mot Netcom.

Publisert

Fordelen med trådløse rutere er at flere kan være koblet til internett samtidig. Ice og Netcom tilbyr hver sin løsning for det norske markedet.  I 2008 testet Seilas produktene fra Ice, både ruteren og USB-pinnen. Sistnevnte gir ikke mulighet for å dele, og ruteren ga i tillegg bedre dekning og nedlastningshastighet.

– Vi har brukt Netcoms 3G løsning noen år. ICE er bedre, og har den beste løsningen i dag. Først når turbo 3G er skikkelig bygd ut og prisene på datatrafikk fra utlandet begynner å bli spiselig vil de nærme seg ICE. Men der kan ta lang tid, skrev Axel Nissen-Lie i testen for to år siden.

Og to år etter har nettstedet Akam.no testet Ice mot Netcom, og konkluderer med at Ice kommer best ut, også i tettbebygde strøk. Med dagens kampanjepriser kommer også Ice best ut i pris. Akam.no påpeker også at Netcoms mobile bredbånd leverer begrenset ytelse utenfor de aller mest sentrale stedende de har testet. I seks av åtte stikkprøver kom Ice best ut i hastighetstest. Netcom kom blant annet best ut i Risør. Mens Netcom hadde en gjennomsnittlig hastighet på en megabit hadde Ice 1,3 megabit per sekund. I Arendal hadde Ice en megabit per sekund raskere nedlastning enn Netcom, og tre ganger raskere opplastningshastighet. I Larvik var forskjellen enda større, til Ice sin fordel.

Hele den omfattende testen kan leses hos amobil.

Dekningskart for Netcom finner du her

Dekningskart for Ice finner du her

Powered by Labrador CMS