KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Brann i danskebåt

Politiet bekrefter at passasjerene på DFDS Pearl Of Scandinavia på vei fra Oslo til København er evakuert fra lugarene sine etter brann om bord.

Publisert

Polititet forbereder nå en større aksjon hvor passasjerene kan bli evakuert fra båten.

- Vi har fått opplyst at det er brann på eller ved bildekket, og passasjerene er nå evakuert opp i restaurantene. Det er svak røyklukt av plastikk eller gummi som er brent. Stemningen er rolig og ikke dramatisk, slik jeg opplever det, sier en av passasjerene til VG Nett.Brannalarmen skal ha gått rundt klokken 06 i morges. Båten er i nærheten av Helsingborg i Sverige. Svensk politi vurderer å evakuere skipet.–Jeg har akkurat blitt kalt ned fordi jeg har fått melding om røykutvikling. Jeg må få litt tid på meg til å få oversikt over situasjonen, sier daglig leder Vivian Sivertsen i DFDS Seaways til VG Nett like over klokken 06.30 i morges.

VG Nett har vært i kontakt med flere som har nær familie om bord i båten. Flere melder om at deres kjære føler seg trygge, men noen er også svært bekymret over situasjonen.


Fakta om båt:

Pearl of Scandinavia er bygget i 1989, og siden 2001 har skipet seilt i skandinaviske farvann på Oslo - København ruten. I 2009 gjordes en omfattende renovering. Skipet har plass til 2168 gjester og har et stort utvalg restauranter, butikker, barer og mye mer.

Powered by Labrador CMS