Bra i nord og fortsatt ustabilt i sør

Det blir mye vær og uvær de neste dagene i hele landet. Det beste været finner vi fortsatt helt i Nord. I Midt-Norge og på Vestlandet er utsiktene bedre enn på Sør- og Østlandet i følge værtjenester både i Norge og Danmark.

Publisert

Vi har sjekket seksdøgnsvarselet for hele landet og her vil du kunne lese utsiktene for cirkaværet der du befinner deg. På www.batliv.no kan du sjekke over 80 værstadsjoner landet rundt. Vi er også linket opp mot mange webkameraer kysten rundt. Utgansgpunktet og grunnlagsmaterialet for denne saken er hentet fra både norske og danske værtjenester. Sjekk for linker under.

    I de mest båttette områdene på sør- og østlandet, ser det ut til at det dårlige været fortsetter. I morgen kan det komme gløtt av sol og noe oppholdsvær på svenskekysten og i Vestfold og nordlige deler av Agder.

    I Alta og deler av Finnmark ligger høytrykket og ruger og vil gi godvær med temeraturer opp mot 20 grader til og med søndag.

    Tromsø får et fantastisk vær på lørdag med middeltemperaturer på over 20 grader melder Metereologisk institutt i sine prognoser. Kirkenes går meldingene ut på penvær, men gradestokken vil likevel ikke gi badetemperaturer der i gården. Temperaturer under 10 grader i følge met.no.

    Ikke alle steder i Nord-Norge får like stabilt bra vær de nærmeste dagene. Svolvær i Lofoten vil få meget blandet vær sammenlignet med mange andre steder i nord.

    Går vi helt sør til Lindesnes, ser det riktig hustrig ut. Reg, regn og atter regn frem til Søndag melder den danske værtjensesten som bruker og være meget sikker i sine observasjoner.

Færder fyr ser det heller ikke mye lysere ut.  Morgen fredag kan visom færdes på begge sider av ytre Oslofjord regne med en lettere dag. Det vil blåse mellom 10 og 14 sekundmeter de nærmeste dagene i følge DMI´s prognoser.

Halten fyr melder om 7 sekundmeter og flott vær til og med lørdag, da forventer man en tverrvending med heavy regn.

Går vi til vestlandet og Utsira fyr er seksdøgnsvarselet ikke lsytig lesning i følge den danske verdensværmelderen. Drittvær frem til og med mandag. Først tirsdag i neste uke ser det ut til å lysne. Tidligere enne uke meldte Bergen om srålende sol og syden temperaturer.

Her var det varmest, kaldest og våtest i dag tidlig:

Mo i Rana/Røssvoll              27.6 °C

Finsevatn                                 3.1 °C

Kongsvinger – Sentrum     18.5 mm

Sjekk også følgende linker:

www.dmi.dk/

http://met.no/

Powered by Labrador CMS