Selmer og Montavoci etter rekorden i Sarnico.
Selmer og Montavoci etter rekorden i Sarnico.

”Bonden” med to verdensrekorder

Offshore-1 pilot Kolbjørn ”bonden” Selmer har vært i Italia og satt to verdensrekorder.

Publisert

Etter at UIM (Union Internationale Motonautique) nullet de gamle rekordene i Offshore Class one, var det fritt frem for de som ønsket å starte på nytt. Team Veneta Marine, som Selmer kjører for, var i midten av april i Sarnico i Italia for å teste båten. Da invitasjonen kom fra UIM om å sette den første verdensrekorden lot de seg ikke be to ganger.    

    Rekorden måles med radar, og den nye rekorden er på 240 kilometer. Mange kjennere av sporten vil nok stille seg undrende til rekorden fordi det er mulig å oppnå hastigheter opp mot 270 kilometer i løp med en Offshore-1 båt. Selmer og Montavoci i Veneta Marine klarte altså 240 i det første offisielle forsøket etter at de gamle rekordene ble nullet. På slutten av forsøket begynte båten å voble voldsomt. Det viste seg at roret hadde løsnet og ene motoren kuttet.

    Selmer og Montavoci gikk så over i P1 båten til Fabio Magnani hvor de også satte verdensrekord med 190 kilometer i timen. P1 er blitt en meget populær klasse i Europa, og er en videreføring av de gamle klassiske en-skrogs båtene som tidligere utgjorde Offshore klasse 1. I denne klassen kjører man med både navigatør, throttleman og pilot, og båtene har åpen cockpit.

Powered by Labrador CMS