Bond-bil på finsk

Trenger du en rask og ukonvensjonell unnamanøver for å unngå køene på E-18, eller når vanlig El-bil blir for dølt. Alternativet kan jo være å bestille en finsk James Bond bil å ta sjøveien.

Publisert

James Bond fans, ta en titt på den nyeste designet til den unge finske designeren Janne Leppänen. Aythya er en amfibiebil - ideell for raske rømming, eller som pendlerbil om køene er lang på Mosseveien og El-bil blir litt for dølt!

Janne Leppänen er industriell og grafisk designer fra Finland. I denne forbindelsen kan vi vel kalle han Q`s-lillebror. Han sier selv han liker å jobbe raskt, og i en rett frem stil. Han bruker sjelden mer enn to til tre måneder før en ide sitter på papiret. Han representerer helt klart en stor finsk tradisjon, og det er å ligge i forkant av sine kolleger. Han streber også etter å dyrke frem prosjekter som ikke tidligere er gjennomført. Tidligere har han også markert seg med et annet James Bond leketøy. Katamaranbåten ARK Solar Boat konsept.

Aythya er en to seters konseptbil som har et genial hjulsystem som gjør det mulig å operere på både land og vann.Bilen er primært tenkt på som en utleiebil. En bil som kan brukes på steder der turister ønsker en litt uvanlig opplevelse, sier designeren.

Når Aythya brukes på land er hjulene helt rund og mer eller mindre akkurat som vanlige bildekk. De er likevel veldig avansert fordi dekkene er satt sammen av 10 individuelle deler! Når Aythya entrer vannet, registrerer bilen automatisk endringene i omgivelsene og deler av hjulet danner små årer. Aythya blir en liten padlebåt med fire elektriske motorer, en for hvert hjul. På finsk betyr Aythya noe sånt som et ande-egg Helt forståelig når vi tenker på bilen som en padlebåt, men kanskje ikke like sexy når vi snakker om James Bond.

Powered by Labrador CMS