Solgte båtheis fra undervannskontor

For å skape blest om båtheiser og havets miljøproblemer, gjorde Even Rebech i Nordic Boatlift nylig et uvanlig rekordforsøk.

Publisert Sist oppdatert

Even Rebech lot seg senke ned i et undervannskammer i Jules Underwater Lodge i Key Largo i Florida. Her oppholdet han seg i over et døgn, og med tilgang til PC og telefon var målet å selge flest mulig båtheiser på et døgn.

Ifølge avisen Keys News solgte nordmannen 12 båtheiser i forbindelse med undervannsstuntet, og syv av dem skjedde mens han var under vann. Rebech sier at han gikk inn for å selge båtheiser etter å ha lest Miljødirektoratets rapport om mikroplast, som er plastpartikler på under fem millimeter i lengde. Det er beregnet at 150 millioner tonn plast sirkulerer i verdenshavene, og mye av dette brytes gradvis ned til mikroplast som i neste omgang går inn i næringskjeden.

Les også: Spar miljøet med båtheis

Bunnstoff

Fiskebåter og fritidsbåter bidrar til forsøplingen blant annet gjennom bunnstoff som avgir mikroplast. For Rebech går idealisme og forretninger hånd i hand: Han mener at båtheis kan bidra til å avhjelpe problemet, og ønsker at myndighetene skal bidra til å tilrettelegge for at folk kan løfte båtene ut av vannet når de ikke er i bruk.

Les også: Få bunnen ren gratis

– Etter et døgn på ti meters dyp var det deilig å komme seg på land og få seg en dusj, sier Rebech til Båtliv. Han jobber nå med å få verdensrekorden i undervannssalg godkjent av Guinnes, som utgir den kjente boka med liste over verdensrekorder.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS