Båten min Saga 27

FRISTED: Rune Midtkandal jobber med hurtigbåter i det daglige. I «Nada» - eller «ingenting» på spansk – søker han båtlivet i sakte fart.

Stor innsats for «Nada»

Gode barndomsminner knytter Rune Midtkandal i Ålesund til klassikeren Saga 27. Etter en omfattende renovering, har den erfarne sjøkapteinen kommet i mål med «Nada»: En 44 år gammel Saga som er blitt et fristed i en travel hverdag.

Rune Midtkandal (52) fra Eidsnes ved Ålesund har lang fartstid som blant annet sjømann, hurtigbåtskipper, styreleder i Hurtigbåtforbundet og ansatt i Kystverket. I dag er han driftssjef i The Fjords, en underavdeling av ruteselskapet Fjord1 med ansvar for den hypermoderne hybridkatamaranen «Vision of the Fjords» som går i turistrute mellom Flåm og Gudvangen. Privat er han også svært maritimt interessert.

- Av profesjon er jeg hurtigbåtkaptein og har gjort interessen til yrke. På privaten har jeg hatt flere friske prosjekter som Dromedille, Cobra, Atlantic 900, Hydrolift, Finnmaster og Bella. Alle disse var kjempegode båter til sine formål, uten at jeg fant helt roen med noen av dem, forteller Rune mens vi sitter ombord i hans helrenoverte, 44 år gamle Saga 27 en desemberdag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER