Nattseilas

FORVIRRENDE: Alle lysene i mørket kan virke forvirrende, men nattnavigasjon er givende når man har kunnskap en og er trygg på situasjonen.
FORVIRRENDE: Alle lysene i mørket kan virke forvirrende, men nattnavigasjon er givende når man har kunnskap en og er trygg på situasjonen.

Utfordrende og givende med nattseilas

I mørket settes kunnskapene på prøve. Forholdene krever ekstra årvåkenhet. Navigering i mørket er krevende og morsomt, men også risikabelt.

Publisert Sist oppdatert

Lyset fra lykter og fyr på land, navigasjonslys fra andre fartøy og strølys fra egen båt kan lett virke forvirrende. Men når man behersker navigasjon i mørket og tar seg frem med varsomhet i sikker fart, er nattseilasen en fantastisk del av båtlivet.

Sikker fart

Den som bruker båten om høsten og vinteren, kan knapt unngå å gå i mørket. Når kveldene og nettene blir mørke på sensommeren og høsten, krever forholdene at farten senkes og sansene skjerpes. Sjøveisreglenes regel 6 «Sikker fart» i kapittel 1 «Internasjonale regler om sammenstøt på sjøen», lyder: «Ethvert fartøy skal alltid gå med sikker fart slik at det kan manøvrere riktig og effektivt for å unngå sammenstøt og kan stoppes på en distanse som passer til de rådende omstendigheter og forhold.» Den regelen er høyaktuell når man legger ut i mørket.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS