Hummerfisket: Teinehalere

KAN BLI TUNGT: Når teinene skal opp kommer ekstra drahjelp godt med.
KAN BLI TUNGT: Når teinene skal opp kommer ekstra drahjelp godt med.

God drahjelp når teinene skal trekkes

Under høstens fiske på havets kardinal sparer folk sjelden på kreftene – enten de er kroppsarbeidere eller skrivebordsfolk i det daglige. Med ti tunge teiner som skal trekkes, blir det fort tungt for ryggen. Da kan en teinehaler være en god avlastning.

Publisert Sist oppdatert

Hummerfisket er i gang. Den 1. oktober slipper mange fortøyningene tidlig om morgenen med båten lastet med hummerteiner. Ikke sjelden blåser det friskt, og selv om fisket er strengt regulert og hver fisker kun kan fiske med ti teiner, er det mange kilo som skal trekkes opp fra dypet. Men det finnes mange varianter av teinehalere på markedet, fra de helt enkle manuelle til kombinerte garn, line og teinehalere som drives både elektrisk og hydraulisk. I denne artikkelen har vi samlet noen råd om hva du bør se etter dersom du vurderer å anskaffe teinehaler, og vi har satt opp en enkel oversikt over de mest aktuelle teinehalerne.

Enkle modeller

Enkle teinehalere får man kjøpt fra snaut 3000 kroner og oppover. Den aller enkleste teinehaleren består av en arm med kasteblokk. Den gir ingen ekstra krefter når du skal hale teina om bord, men den gjør at fiskeren kan stå med rett rygg og hale opp teina i stedet for å stå krokrygget. Dette er også den billigste varianten, og den koster rundt 2500 kroner. Har man derimot mulighet til å montere en elektrisk teinehaler, finnes det flere varianter på markedet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS