Blåste to i promille etter havari
Blåste to i promille etter havari

Blåste to i promille etter havari

To timer etter at en båt havarerte utenfor Veierland i Vestfold blåste to personer i den havarerte båten hele to i promille.

Publisert

Det var søndag kveld fergeskipper Edmund Paulsen og veierlending Tore Iversen ble vitne til en båt som kjørte vinglete.

– Vi sto og så på begge to. Det var helt vilt. Båten oppførte seg merkelig og skjenet nærmere og nærmere land. Tore Iversen sa at denne går snart på Hestholmen, sier skipper Edmund Paulsen. De var begge sikker på at det dreide seg om en promillesak.

– Jeg vil anta at båten kjørte i 10-12 knop før den braste inn i Hestholmen, sier Tore Iversen.

Edmund Paulsen kontaktet straks Tjøme radio over VHF´en og fikk beskjed om at politibåten hadde gått av vakt. Noen minutter senere ringe politiet Paulsen opp og fortalte at de skulle mobilisere.

Det skulle gå omlag to timer før politiet var på plass. Politibåten var gått av vakt, men de mobiliserte og rekvirerte den lokale Røde Kors-båten.

– De blåste to i promille på alkometeret og ble tatt med inn til blodprøve, sier Terje Olsen, sjef for båtseksjonen. Han forteller videre at saken vil bli etterforsket på vanlig måte, og at de avventer blodprøven.

Det skapte sinne og frustrasjon mandag, da Tore Iversen og Edmund Paulsen  kunne lese i Sandefjords Blads nettutgave at politiet tok mennenes forklaring for god fisk. Man kunne lese at de hadde lagt til ved høyvann og kost seg med alkohol utover kvelden og oppdaget at lavvannet hadde plassert båten på land. Politiet skulle også ha hjulpet båten til sjøs. Omsider viser det seg fra politiets journaler at de ble tatt med inn for utvidet blodprøve.

Powered by Labrador CMS