Blinket SOS og ble reddet
Blinket SOS og ble reddet

Blinket SOS og ble reddet

To gutter ble reddet fra sin drivende jolle flere sjømil utenfor Jomfruland fordi en av dem kunne morse-signaler.

Publisert

Historien endte godt etter stor innsats både av familien og Hovedredningssentralen. Dramaet startet da Valle-guttene Thomas Olsen (14) og Ronny Skaugård Nicolaisen (13) fikk motorstopp like ved Jomfruland sent tirsdag kveld. Med mobiltelefonen nesten tom for strøm, fikk Thomas varslet sin mor. Da var klokka nesten 21.30 og de drev av mellom Stråholmen og Jomfruland der strømmen er meget kraftig og var nesten fire sjømil utenfor Jomfruland da de ble oppdaget.

Thomas Olsen (14) kunne morse SOS da han og kameraten lå og drev i båten utenfor Jomfruland sent tirsdag kveld. En tankbåt så signalene og ga posisjonen til redningshelikopteret som var på leting og fant guttene like før midnatt, skriver TA på nett.

Guttene ønsket ikke å bli heist opp i redningshelikopteret som etter hvert kom til. De ville heller vente på en reketråler som kunne gi dem bistand med å buksere jolla inn mot land.

- Hva sa mamma da dere kom i land?

- Hun var ikke blid og det ble mye kjeft, for vi får ikke lov å kjøre utenfor Jomfruland.

- Hva gjør du med båt og motor nå?

- Båten kommer jeg til å selge, for jeg vil ha en større når jeg blir 16 år. Motoren er det ikke noe å gjøre med, så den blir nok solgt som delemotor for den er bare fem år gammel, sier Thomas Olsen til TA.

Powered by Labrador CMS