N58º 14’8’’ Ø8º 22’5’’

RYDDET: En stor innsats er gjort for å rydde holmen og tilrettelegge den som friluftsområde.
RYDDET: En stor innsats er gjort for å rydde holmen og tilrettelegge den som friluftsområde.

Herlig fristed midt i Blindleia

I kort avstand til Lillesand sentrum, og kloss inntil Blindleia, ligger Slåttholmen. Etter at den ble kjøpt som friluftsområde i 2014 er holmen blitt tilrettelagt for allmenheten med flotte brygger og sommerkafé.

Publisert Sist oppdatert

Selv om Blindleia av mange regnes som indrefileten av skjærgårdsidyll langs Sørlandskysten, er det langt mellom de organiserte naturhavnene i farvannet mellom Lillesand i øst og Ulvøysund i vest. Blindleia byr på mange muligheter til å finne en lun plass, uansett vindretning, og på senhøsten i fjor skrev vi om noen av de fineste plassene man kan ligge longside langs fjellet i dette mylderet av holmer og øyer. Om man heller vil ligge longside en solid trebrygge, er Slåttholmen – et steinkast fra Lillesand sentrum – en rolig og familievennlig plass.

Stor ryddejobb

Slåttholmen, rett på innsiden av Skauerøya, var i privat eie frem til 2014. Etter en stor offentlige kronerulling, ble holmen kjøpt av Lillesand kommune som i samarbeid med en rekke frivillige organisasjoner har ryddet skog og kratt, bygget brygger og kystled-hytte og sommerkafé. Det er faste trebrygger langs fjellet på øst og nordsiden av øya, i tillegg til fortøyningsbolter. Her kan man ligge longside selv med store seilbåter. På de travleste sommerdagene vil man kunne merke litt av trafikken fra leia, spesielt når man ligger på østsiden av holmen. Inne på land er det ryddet og tilrettelagt flotte friområder og grøntarealer. Det er to hytter på holmen. I den ene drives en enkel kafé som bemannes med frivillige fra lag og foreninger på omgang gjennom sesongen. Den andre hytta er en kystledhytte som inngår i tilbudet til Kystled Sør og kan leies for 800 kroner per natt. Det er Midt-Ager Friluftsråd som har ansvar for hyttene og skjøtsel av holmen sammen med Lillesand kommune.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS