Ble Fjord-frelst

Sara Siggelkow kjørte den nye Fjord 40 Cruiser fra Danmark til Sverige, og ble begeistret.

Publisert

–    Vi kjørte Fjord 40 Cruiser fra København til Marstrand i sørøstlig frisk bris og en til to meter bølger. Den gikk mykt og fint i sjøen, og vi holdt en marsjfart på 32 knop, forteller den unge kvinnen til Båtliv under Öppen Varv.

Sara Siggelkow ble også imponert over IPS-drevet, som gir stor manøvreringsevne. – Man kan sideforsyve hele båten ved å svinge drevet, sier hun. Det hører med til historien at Siggelkow var leiet inn for å stå på stand for den svenske forhandleren av Fjord under messen.

Fjord 40 Cruiser vakte stor oppsikt også på Öppet Varv i helgen. Vi hørte folk kommentere båten høylytt. Enkelte kom med begeistrede utrop over den utradisjonelle innredningen, som kunne vært tatt ut av en interiørkatalog for moderne hjem. Noen mente at den grå styreposisjonen var stygg.

Fjord har gjort noen endringer siden prototypen ble stilt ut på Sjøen for alle i mars i år. Blant annet er det satt håndrekke i akterkant av hytta, slik at det er enklere å ta seg rundt båten på dollbordet.

Prisen med standard motor, Yanmar 260 hk, ligger i underkant av tre millioner kroner. Mer info om Fjord 40 Cruiser finner du her i batguiden.no.

Båtliv var første båtblad i verden som prøvekjørte Fjord 40 Open. Artikkelen finner du her.

Powered by Labrador CMS