Verdens beste råvarer under kjølen
Noen av de dyreste delikatessene på franske restauranter finner du i fjæra langs hele kysten. Å plukke skjell kan bli en av sommerens familieaktiviteter for båtfolket.
Nesten alle barn elsker å gå i fjæra og finne krabber, skjell, tang og tare. Kanskje er det et jeger- og sankerinstinkt i oss mennesker. Våre forfedre har plukket østers, kamskjell, hjerteskjell, blåskjell og andre skjell fra tidenes morgen. Maten er supersunn, og enkel å få tak i, og regnet for det ypperste av delikatesser i store deler av verden.
Fruits de mer heter det på eksklusive restauranter i Frankrike, og retten består nettopp av østers, blåskjell, hjerteskjell, strandsnegler, skalldyr og kanskje kråkeboller, kamskjell og fisk. Det meste av dette finner vi båtfolk under kjølen eller på nærmeste strand. Det er på tide at vi oppdager hvilke fantastiske råvarer vi kan høste av gratis.
Gullabonnement
Blad og digital
949,-
pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner
BESTILL HER