GRUNT VANN: Helena Neraal finner både østers og hjerteskjell på sandbunn helt inne ved stranden.
FRUITS DE MER: Hjerteskjell, østers og blåskjell er frukter fra sjøen som du kan plukke ved å vasse i vannet.
LAGRING: Sank skjellene i en bøtte med litt vann. Der kan de holde seg i mange dager.
ENKELT: Østers sanker du i fjæra. Skjellene åpnes med en kniv og er serveringsklare.
GLEDE: Kokebokforfatter og restaurantinnehaver Helena Neraal synes rå østers er herlig.

Verdens beste råvarer under kjølen

Noen av de dyreste delikatessene på franske restauranter finner du i fjæra langs hele kysten. Å plukke skjell kan bli en av sommerens familieaktiviteter for båtfolket.

Publisert Sist oppdatert

Nesten alle barn elsker å gå i fjæra og finne krabber, skjell, tang og tare. Kanskje er det et jeger- og sankerinstinkt i oss mennesker. Våre forfedre har plukket østers, kamskjell, hjerteskjell, blåskjell og andre skjell fra tidenes morgen. Maten er supersunn, og enkel å få tak i, og regnet for det ypperste av delikatesser i store deler av verden.

Fruits de mer heter det på eksklusive restauranter i Frankrike, og retten består nettopp av østers, blåskjell, hjerteskjell, strandsnegler, skalldyr og kanskje kråkeboller, kamskjell og fisk. Det meste av dette finner vi båtfolk under kjølen eller på nærmeste strand. Det er på tide at vi oppdager hvilke fantastiske råvarer vi kan høste av gratis.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER