Björholmen for hele familien

Ytterst på den vestsvenska øya Tjörn ligger Björholmens marina, en møteplass for båtfolk som ønsker å kombinere natur og kulturopplevelser med god mat og stemning.

Publisert

HELE ÅRET: Du kan overnatte på bryggekanten året rundt på ytre Tjörn.

Björholmen Marina ligger på en liten halvøy på yttersiden av øya Tjörn. Marinaen er bygget i en naturlig havn med god plass til  besøkende båter. Steder tilbyr også overnatting på land  i firestjerners leiligheter og koselige sjøboder, som alle er topp moderne utstyrt og har utsikt over havnen. Selv om hovedsesongen varer til ut september kan man etter avtale komme på vinterbesøk og overnatte på bryggekanten.

Anlegget er omkranset av små barnevennlige sandstrender, badstue med sjøutsikt og vakker natur, som innbyr til gårturer og utflukter med sykkel.

Badstuefred

Når man kommer rett fra sjøen en gufsete høstdag er det deilig å slenge på eg badekåpen på hotellrommet og labbe ned til badstua. Den er bygget over vannet og har 180 graders utsikt  ut mot fjorden. Etter noen minutters oppheting er det bare å  kaste seg rett ut i vannet for en forfriskende dukkert.

Gourmetmåltid

Restauranten holder så høy standard at denne i seg selv er god nok grunn til å legge turen innom Björholmen. Stedets utmerkede kokker satser på lokale ressurser og bruker råvarer fra sjøen og landområdene i nærheten i menyen, og i 2008 fikk restauranten Svanesertfisering for sin miljøbevissthet.

Har du en båt som ikke måler mer enn syv meter kan du ta den helt inn til restauranten.

Besøk Pilane

En av Sveriges mest spennende jernaldergravplasser ligger kun tre kilometer fra marinaen. Det som gjør Pilane spesielt attraktivt er kombinasjonen av natur, kultur, historie og skulptur i ett. Pilane gravfelt ligger vakkert til med  flere originale steinformasjoner i sirkler og ringer. Historikerne har datert formasjonene til perioden 0- 600 år et. Kr. Man vet at slike steinsirkler ble brukt i forbindelse med folkevandringsperiodene, og at de senere i Middelalderen ble brukt som offer-, kult- og alltingplasser.

I dag brukes området også til å vise skulpturer, og flere kunstnere har holdt utendørs utstillinger her. Britiske Laura Ford deltar i høst med  med «Lion» og  med «Weeping Girls» – tre rasende sinte, utrøstelige gråtende jenteskulpturer.

Med sin beliggenhet midt i naturen kan man gå fritt rundt, og gjerne sette seg ned med en piknik-kurv om man vil.

Powered by Labrador CMS