Billig sjarmør med bra utstyr

Silver Craft 777 fra Viksund Small-Boats kommer nå med en fiskehybrid som både har utseende med seg, og som utkonkurrerer de fleste andre skjærgårdsjeepene på størrelse og pris.

Publisert

”Trippel Seven” fra Viksund Small-Boats i Asia vil kunne gjøre det bra på det norske markedet. Her handler det først og fremst om en meget godt utstyrt båt som har utseende med seg. Prisen er det få som kan konkurrere med. For en halv million får du her en 26 fots skjærgårdsjeep som har tatt opp i seg flere båttyper og hvor det er skapt et nytt båtkonsept.  En åpen tung og trygg fiskebåt med god uteplass som klarer og ivareta behovet for beboelighet og komfort for familien. Den har lånt litt fra daycruiserne med sin store targabøyle som gir plass til mye av det elektriske utstyret. Den har fått Walkaroundbåtens lille sovekabin som gir plass til et par unger med behov for middagshvil. Stoler som kan snus mot akterbenken for mat og hygge med familien, eller de kan brukes til å sitte med storfiskestanga for å dra opp fangster fra havets spisskammer.

Fartsrekord

Jostein Viksund har valgt å gjøre båten smalere øverst i skroget. Det måtte til for å få den inn i containerne som hadde maksbredde på 2,50 meter. Vi var derfor spente på om dette gjorde båten rankere. Svaret er nei. Bredden i vannlinjen er identisk med originalskroget som egentlig har sin historiske bakgrunn i den gamle daycruiseren KMV 23 DC.

    Viksund 777 Silver Craft er en morsom kjøremaskin. Vekten på over to tonn med motor, gjør den til en tung og trygg båt. Vi ble derfor positivt overrasket over at vi klarte å slå den gamle fartsrekorden med 1,1 knop på vår prøvetur. Den nye rekorden lyder på 37,1 knop med to voksne om bord og en 175 HK Suzuki på hekken.

    


Godt utstyrt

”Trippel seven” har et høyt utstyrsnivå inkludert i prisen. Kjøleboks, Ankervinsj foran og bak,  rustfri dregg, Stereoanlegg og marine høyttalere, kokeapparat, vask, servise & bestikk,
motordreven halogenlyskaster, trimplan, puter til alle sitteplasser, targatop, beskyttelsestrekk til konsoll, lensepumpe og ferdig bunnsmurt med Hempel primer og bunnstoff. Blant ekstrautstyret du bør velge kan vi ikke nevne noe mer enn kalesjen vi hadde på vår testbåt.

Vår mening

En båt som gir utrolig mye for pengene. Usedvanlig komplett utstyrt og med gode kjøæreegenskaper. Den er egentlig ment for hobbyfiskerne, men slik båten er innredet egner den seg like godt for familien på dagstur.    

Lengde (cm) 762

Bredde 234

Motortype Utenbords

Motorstr. (HK) 150-175

Drivstoff Bensin

Vekt 1720

Materiale Glassfiber

Farge Hvit/Grå el. Hvit/rød

Sitteplasser 8

Soveplasser 2

Maks fart 31-37 knop

Les mer om denne båten i BÅTLIV nummer 3 i år.

Powered by Labrador CMS