Skipskirkegård i Kristiansand

Nå har du muligheten til å gi båten din en verdig avslutning.

Publisert

Gamle båtvrak står plassert på parkeringsplassen til Kristiansand Dyrepark. De  håper på et nytt liv på den andre siden av porten.  Arne Kristian Dalen har fått jobben med å samle gamle båter med sjel til skipskirkegården.

– Vi har fått gamle båtvrak fra folk i regionen, og her får båtene nytt liv, man unngår miljøavfall og ikke minst får vi tematisert området med båter fulle av historie og sjel, sier Roger Lian hos Kristiansand Dyrepark. Nylig har dyreparken hentet inn en 40 fots gammel lensmannsskøyte, en kutter.

Verdig avslutning

Har du en gammel båt å avse, helst en trebåt fra 1900-tallet, har du nå muligheten til å gi den et verdig sted for den siste hvile.

– Vi er interessert i å få tak i alt som har med det maritime liv å gjøre, både vrakrester og båtutstyr, men snekker har vi nok av, sier Arne Kristian Dalen i Kristiansand Dyrepark. Han regner med at det totalt blir mellom 30 og 40 båter.

– Er det noen med en trebåt som er litt spesiell i designen er det veldig interessant for oss.

– Tar dere inn plastbåter også?

– Det blir veldig lite glassfiberbåter, selv om de er populære og lettere å vedlikeholde. Vi er også interessert i gammelt fiskeutstyr som garn, teiner og not. Gamle trekasser og tønner er også interessant,. Vi ønsker å vise litt historie sier Dalen.

Fra klovn til båt

Det er Cirkus Lalo-området som bygges om, med temaskifte fra klovner til skipskirkegård. Lyd blir også en del av opplevelsen inne på skipskirkegården. Det blir flere lokale lydanlegger som spiller av bølgeskulp og lyden av gammel sjektemotor.

Ustillingen blir stående hele året over flere sesonger.

Powered by Labrador CMS