Beste trebåt i Norge

En klinkbygget terne bygget av Leif Nilsen ble kåret til årets beste nybygg på Risør trebåtfestival.

Publisert

Det ble hjemmeseier under Risør trebåtfestival da den gjeveste prisen skulle deles ut. Leif Nilsen har brukt to år på å bygge "Seajag", og lørdag ble arbeidet premiert med prisen "Årets båt".

Ifølge Nilsen er båten inspirert av Aasterna, men den klassiske trebåten har et mer moderne undervannsskrog signert konstruktørene Amble og Stokke. Den er bygget i massiv oregon pine som er limklinket på spantene. Dekk og dørk er teak, mens vindskjerm og dollbord er i mahogni.

– Vi er to mann som er har brukt to år på denne båten, forteller Leif Nilsen til Båtliv. Han har dessuten hatt nært samarbeid med oppdragsgiver Finn Reinholt, som ifølge Aust Agderblad har vært nødt til å selge sin jaguar for å finansiere den eksklusive og håndbyggede båten. Derav navnet "Seajag".

Den klassiske båten i tre er utstyrt med topp moderne utstyr, som baug og hekkpropell fra Sleipner, varmluftsanlegg og Raymarines mest sofistikerte kartplotter. Ifølge Nilsen går båten fint rundt 30 knop, men marsjfart skal ligge på 20 knop.

Hederspris

Men "Årets Båt"  var ikke den enste prisen som tilfalt Nilsen denne kvelden. Sammen med Fredrik Brodersen ble Leif Nilsen også tildelt trebåtfestivalens hederspris. De to var med å starte festivalen, som i år fylte 25 år.

– Jeg sliten etter to års intens jobbing, og må først og framst takke min kone. Nå skal det bli godt med et par ukers ferie i Hellas, sa den glade prisvinneren i Risør.

Powered by Labrador CMS