”Berserkerne” venter på arrestert mannskap

Nye «Berserk» har fått en ufrivillig stopp i byen Halifax på Nova Scotia utenfor den kanadiske østkysten. To av mannskapet på fire er arrestert.

Publisert

-«Berserk»-ekspedisjonen har nå ventet en uke på informasjon fra kanadiske myndigheter. Vi ønsker snarlig å seile videre for å utnytte den korte isvennlige arktiske sommeren. Da blir vi første norske båt etter «Gjøa» og Roald Amundsen til å gå gjennom Nordvestpassasjen, skriver skipperen Jarle Andhøy til Dagbladet.no i natt.

I vinter søkte Andhøy etter nytt mannskap. De tre «galeste» av de kvalifiserte ble plukket ut etter en seanse på Fram-museet til å bli med kaptein Andhøy på ny tokt.

I vår er «Berserk» gjort klar for tokt i Karibia. Mange frodige rapporter fra kapteinen i NRK Nitimen har skapt inntrykk av at det har vært like fuktig om bord som langs skutesida.Ett av besetningsmedlemmene er allerede byttet ut i følge Dagbladet.

Underveis i varme farvann har «Berserk» hatt konstant nærkontakt med havnepoliti, tollere og andre myndigheter. Amerikanske myndigheter tok det som en dårlig spøk på «Berserk» prøvde å ankre opp ved Guantanamo-basen med piratflagg.

Powered by Labrador CMS