Berget båt på prøveturen

Den nye redningsskøyta «Petter C.G. Sund» var i helgen på prøvetur før den skal døpes til uka. Og den fikk berge sin første båt.

Publisert

«Petter C.G. Sund» blir den nye redningsskøyta stasjonert på Hvaler. Redningsskøyta hadde gåt ut fra verdtet ved Stenungsund da Sweden Rescue gikk ut med melding om at en 30-fots fritidsbåt hadde alvorlige problemer.

– Den lå og slo i fjæra, og vi kunne gå helt opp i havaristen med våre vannjetaggregater og gjøre jobben før svenskene rakk å komme til plassen. Hun oppførte seg helt etter de strenge kravene som er satt til henne, sier Kjell Reino til Halden Arbeiderblad.

Den nye redningsskøyta representerer et markant sprang i utviklingen av norske redningsskøyter. Den er vannjetdrevet og spesialbygget for å gjøre raske utrykninger i trafikkerte kystområder i fjorder og skjærgård, i nærmere 40 knop. Dette er den første fast bemannende redningsskøyta som er konstruert uten hensyn til bobekvemmeligheter, ettersom mannskapet skal  bo på stasjonen på land. Dermed frigøres det plass og reduserer vekten av innredning.

Powered by Labrador CMS