Beneteau med ny 50 fots trawler

Franske Beneteau fortsetter å satse på volumiøse båter som kombinerer fart og klassiske linjer. 

Publisert

Skroget er designet for 2x600 IPS, og dette blir også Beneteaus første trawler med IPS.  Flybridgen er nok en gang blant de største  sin klasse. I kombinasjon med en bimintopp kan denne fungere som en hel etasje i seg selv. Er det sol blir den verdens flotteste havgående takterrasse. Den leveres i flere utgaver, men det vi vet nå er at den kommer med en tre lugar versjon, og en versjon med en fjerde lugar helt akter beregnet på mannskap. Noe merkelig for oss nordmenn, men slik er det altså ikke på kontinentet. Ønsker du denne utgaven, kan den jo brukes som ungdomsrom for de som skal komme litt seinere hjem enn mamma og pappa når man overnatter i Smøgen eller Tønsberg. Det er to bad, og hovedkabinen er den midtstilte, som har eget bad. de to lugarene foran deler bad. Slik båten fremstår, er den nørt opptil det optimale når det gjelder komfort og gode levekår om bord. Kjøreegenskapene kan vi ikke si så mye om. Det får vi komme tilbakle til i en egen test.

Selv har vi testet både 34- og 44-fot utgaven, og kom vel mer og mindre jodlende av båtene etter test. Beneteau har klart og fornye trawlerkonseptet med sin Swift-serie både linjemessig og hva fartspotensialet angår.  Spesielt 34- foteren har solgt godt i Norge, og det er kanskje ikke så rart at designstudioet som har laget 3D bildene av båten, har lagt den i en typisk norsk fjord med bjørkeskogen hengende bak.

-Med sine 14,99 meter kommer den akkurat under sertifikatgrensen, og vil derfor gi maks rom og størrelse for det norske markedet, sier Per Øyvind Jørgensen hos importøren Normar i Son.

Nyheten Swift Trawler 50 vil bli lansert på høstens messe i Cannes. Båten har de samme designlinjene som sin lillesøster Swift Trawler 44 i kombinasjon med storbåtfølelsen fra flaggskipet i flåten, Swift Trawler 52.

Spesifikasjoner:

Lengde: 14.99 m

Skroglengde: 13.33 m

Bredde: 4.65 m

Vekt: 16000 kg

Tank: 2400 L

Vann: 800 L

Max motor: 2X435 CV

CE: B16/C20

Powered by Labrador CMS