Beneteau i pluss

Europas største båtbygger sliter med salget, men klarte plussresultat i 2013.

Publisert

Store bildet: En ny generasjon Beneteau Flyer presenteres i Paris

Salon Nautique, Paris

Nylig publiserte regnskapstall for børsnoterte Groupe Beneteau, viser at inntektene fortsetter å falle for Europas største båtbygger.

Groupe Beneteau har avvikende regnskapsår, og tallene som ble presentert nylig i Paris viser en omsetning fra august 2012 til august 2013 på 815,4 millioner euro (ca 7 milliarder kroner). Driftsresultatet endte på en million euro (ca 8,5 millioner kroner) og resultat før skatt på 0,7 millioner euro.

   

Omsetningen falt med to prosent fra 831 millioner euro året før, men resultatet svingte altså opp til et lite pluss. Nedgangen fra i fjor er representativ for hele den franske båtbransjen, ifølge Jean-Pierre Goudant i det franske båtbransjeforbundet (Fédération des Industries Nautiques). Goudant tror bunnen nå er nådd, og viser til undersøkelser som indikerer økt kjøpelyst blant publikum.

Mange merker

Børskursen til Groupe Beneteau er halvert fra toppåret 2007, da selskapet omsatte for 1055 millioner euro. Groupe Benetau produserer seilbåter, motorbåter og feriehus i glassfiber. Samlet båtproduksjon utgjør 73 prosent av omsetningen til den børsnoterte franske bedriften, men de siste årene har husproduksjonen vært mest lønnsom.

Groupe Beneteau står bak Beneteau og Jeanneau, som igjen består av en rekke modeller og merker (som CBN, Oceanis, First, Prestige, Antares, Flyer Merry Fisher, Marlin, Cap Camerat, Monte Carlo).

Den børsnoterte franske båtgiganten satser sterkt på eksport, men har fortsatt to tredjedeler av omsetningen i Europa, og det franske hjemmemarkedet utgjør en fjerdedel av alt salget til Groupe Beneteau, viser selskapets offisielle årsrapport.

Powered by Labrador CMS