Bellas tøffeste

Etter snart 40 år med båtbygging har finske Bella laget sin tøffeste modell. Vi har prøvekjørt Bella 700 Patrol på hjemmebane.

Publisert

Targa, XO, Minor, Nord Star, Buster og Yamarin, for å nevne noen - Finland er utvilsomt ledende når det gjelder robuste styrehusbåter. Nå tar også Bella opp konkurransen med sine landsbrødre. Bella 700 Patrol skiller seg vel ut fra alt vi har sett fra Bella tidligere. Den er myntet på dem som har behov for en båt som kan takle de mer krevende dagene på sjøen. Båten har en rett baugprofil, som gir den lengre vannline. V-bunnen er på 22 grader; det bidrar til bedre retningsstabilitet og god gange. Selv om båten bygges i Finland, har vi nordmenn også grunn til å være litt stolte av denne nykommeren. Nordmannen Espen Thorup har fornyet flere båter for Bella-konsernet de siste årene. Denne Patrol-båten er et av hans mange bidrag. Thorup har i tillegg til mange praktiske løsninger gitt båten en lavere profil for at den skal få mindre vindfang. Det skal også bidra til bedre stabilitet. Skroget på Bella 700 Patrol er vakuumstøpt, og det har fire langsgående stringere som skal sørge for sterkt og stivt skrog, noe vi også merker under vår prøvekjøring.

Synlige skruer

En skyvedør leder oss inn i styrehuset. På styrbord side har Bella 700 Patrol fått en smart detalj. Et rom med sjøvannstoalett ser skremmende lite ut ved første øyekast. Fortvil ikke, du slipper å komme ut igjen krokrygget. Med et par enkle håndgrep er det et toalett med ståhøyde. Benkeplata vippes fram og fungerer deretter som en vegg forfra. En gardin trekkes igjen på siden, og så er man klar til å gjøre sitt fornødne uten innsyn. Vi klapper igjen toalettet og vipper opp stolen foran avluket. Her er en relativt godt utstyrt bysse. En koketopp, vask og fire skuffer under, for bestikk, tallerkener og litt mat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS