Både bil og båt

Lei av kø og glad i sjø? Da kan dette amfibiekjøretøyet være et alternativ for deg.

Publisert

Amphicar er et amfibiekjøretøy som ble bygget i 4000 eksemplarer i Tyskland på 60-tallet. Et av kjøretøyene er i god stand, og stilles i disse dager ut på «Sjøen for alle» på Lillestrøm, hvor vi treffer eieren Finn Fleddum.

Fleddum er amfibiebil-entusiast og har eiet denne i ti år. Opprinnelig var båten eiet av en mann på Sundøya i Tyrifjorden, Siden øya var uten broforbindelse var amfibiebil en praktisk løsning. Nærsnes-mannen Fleddum har fortsatt tradisjonen med å kjøre i ferskvann, for å holde rusten på avstand.

–    Det blir gjerne noen turer på Mjøsa og i Telemarkvassdragene foruten Tyrifjorden, sier Fleddum til Båtliv. Han forteller at kjøretøyet har en topphastighet på land på 120 kilometer i timen, og i vannet er toppfarten 19 kilometer i timen (ca ti knop). – Den svinger som bare det i vannet også. Hjulene fungerer som et dobbelt ror, forteller den bil- og båtglade mannen.

Fleddums Amphicar er bygget i 1968 av Quandt Group i Tyskland. Den er utstyrt med en firesylindret Triumph-motor som yter 43 hestekrefter ved 4300 omdreininger.

Amfibiekjøretøyet stilles ut som ledd i «Klar for sjøen»-kampanjen, som setter fokus på båtliv og alkohold. – Med denne får vi vist frem at det ikke noe forskjell på å drikke og kjøre enten man sitter i bil eller båt, sier kampanjeleder Trude Gaarder til Båtliv.

Powered by Labrador CMS