Bavaria med mer luksus

Bavaria ønsker å nå kunder med sans for litt mer luksus enn det man tidligere har vært vant til fra den tyske produsenten. Virtess 420 Fly og Coupe får premiere i Norge i løpet av høsten.

Publisert

Mer luksus til en billig penge er Bavarias nye ide med Virtess-serien. Før flybridgeutgaven er testet på markedet, lanserer de allerede en ny coupe-modell bygget på samme skroget. 420 Virtess Coupe utnytter taket til egen stor solseng med tilgang fra akterdekket. Dette gjør selvfølgelig også båten mer attraktiv for de sørligere markedene. I tillegg er det et stort skyvbart glasstak som også åpner opp salongen for både skipper og mannskap.

I salongen har de tydeligvis hentet inspirasjon fra seilbåtene sine. Man velger lyse tresorter for å åpne opp for enda mer lys og rom. Det samme skjer under dekk og det er lagt opp til tre doble sovelugarer.

Skyvbare glassdører som kan åpnes helt, skiller salong og akterdekk. Akterdekket er stort, og det er lagt opp til at man skal kunne bruke dette ”rommet” både til hyggelige måltider og rekreasjon nært vannet. Derfor er det også lagt opp til tilgang til vannet med hydraulisk senkbar badeplattform med integrert Badestige.

Båtene vil få premeiere på Cannes Boat Show i midten av september, i følge en pressemelding fra verftet. Norge er fortsatt et viktig Bavaria-land, og importøren Lars Erik Solvang ser ikke bort  fra at flybridgen utgaven dukker opp i Norge samtidig med premieren i Cannes.

Tekniske data:

Lengde 12,39 m

Total lengde inkl. mva. Badeplattform 13,60 m

Lengde skrog: 11,95 m

Total bredde: 4,21 m

Høyde over vannlinje: 4,55 m

Dyptgående: 1,12 m

Vekt: 11000 kg

Drivstofftank: 1200 L

Vanntank: 410 l

Kabiner: 3

Høyde i kabin: 1,95 m

Passasjerer:  12

Motorisering 2 x Volvo-Penta D6-330 EVC (330 hk)

2 x Volvo-Penta D6-370 EVC (370 hk)

2 x Volvo-Penta D6-400 EVC (400 hk)

Powered by Labrador CMS