Bavaria må refinansieres.
Bavaria må refinansieres.

Bavaria-sjefen fikk sparken

Bavaria-sjef Lutz Henkel måtte gå på dagen etter påstått svikt i ledelsen av Bavaria Yachtbau. Nå arbeider det tyske storverftet med en finansieringsløsning.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge gode tyske kilder måtte toppsjef Lutz Henkel gå på dagen sist uke, etter at det ble avdekket «mismanagement».

Les også: Eierne kaster kortene i Bavaria

Dagen etter tok den gjenværende ledelsestrioen kontakt med et advokatbyrå i Hamburg, og det ble besluttet å sette verftet under offentlig administrasjon. Dette skulle ha skjedd fredag forrige uke, men ble utsatt til starten av denne uka på grunn av kapasitetsproblemer i retten, skriver tyske Die Yacht.

Ifølge Die Yacht skal de amerikanske eierne, venturefondene Anchorage og Oaktree, ha garanter for driften i tre måneder fremover i tid, som vil si frem til sommerferien i Tyskland. Likviditetskrise er årsaken til at Bavaria Yachtbau nå settes under offentlig administrasjon for å finne en finansieringsløsning for fortsatt drift.

Bavaria verftet

Bavaria Yachtbau er navnet på verftet som bygger fritidsbåtene, og selve verftet er ikke tynget av stor gjeld. Gjeld på ca 300 millioner euro (snaue tre milliarder kroner) ligger hos eierselskapet, som er registrert i Luxemburg, får Båtliv opplyst av tyske kilder.

Det påstås at dagens eiere vil samarbeide med verft og myndigheter om å finne en løsning som sikrer videre drift for den tyske fritidsbåtkjempen. De har signalisert vilje til å avskrive deler av sine fordringer på selskapet for å få til en finansieringsløsning med ny eier uten å ødelegge relasjonene til leverandører og forhandlere eller forringe merkevaren.

Den Bavariaeide katamaranprodusenten Nautitech går med overskudd, og vil sannsynligvis ikke bli inkludert i gjeldsforhandlingene for Bavaria. Om selskapet finner en løsning med dagens konsernstruktur eller stykkes opp, er et åpent spørsmål, som det blir opp til dagens eiere og eventuelle nye investorer å finne ut av gjennom de neste tre månedene.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS