Mange feiret 17. mai på sjøen

Langs hele kysten ble barnetog erstattet av båtkortesjer. Se bilder og videoinnslag fra 17. mai feiring på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Foto: Maylem Meneses Lauvstad

Mange fulgte oppfordringen og feiret nasjonaldagen til sjøs. Mange hadde pyntet båtene sine og gjort som arrangørene av 17. mai-konvoien håpte på, nemlig at flest mulig blir med i egen båt. Og båter var det mange av både i Stavanger og Sandnes 17. mai, skriver Rogalands avis.

På Sørlandet passerte en stor kortesje med båter under Justøybrua utenfor Lillesand. I Kristiansand passerte en stor kortesje forbi Hamresanden, noen av dem med norske flagg, mens en kortesje som gikk fra Tvedestrand og ut til Lyngør hadde en egen kanonjolle med, som skjøt salutt.

I Trondheim gikk en båtkortesje fra Skansen til Grilstad marina, forbi Midtbyen og Lade.

I hovedstaden seilte skoleskipet Christian Radich i spissen, etter at skipet hentet inn permitterte mannskaper og ble med på 17. mai-feiringen.Det var alle slags båter med i konvoien, alt fra robåter, gummijoller, kajakker og vannscootere, til snekker i både tre og plast, plattgattere, cabincruisere og seilbåter i alle størrelser. Flere av dem som var med uttrykte over båtradioen at dette måtte gjentas neste år, melder NTB.

Båtmagasinet deltok i kortesje med mange hundre båter i Vestfjorden rundt Brønnøya og Nesøya, og filmet deler av det flytende opptoget i Middagsbukta. Maylem Meneses Lauvstad deltok i feiringen på sjøen sammen med familien, og har tatt bildene fra nasjonaldagsfeiringen på sjøen.

Powered by Labrador CMS