Jeanneau Merry Fisher 8

Svalbard- timer i Blueback

Tommy Frantzen liker å utfordre. Denne gang handler det om langturen ved Svalbard han gjorde i sommer om bord i sin Jeanneau Merry Fisher 8. Her kan du lese hva han mener om denne båten.

Publisert Sist oppdatert

Merry Fisher 8 er bygget rundt et helt nytt skrog, som Jeanneau mener skal gi en båt med fabelaktige sjøegenskaper og fokus på komfort og funksjonalitet. Etter 200 timers bruk på værutsatte Svalbard skal jeg gi leserne svar på om produsenten har lykkes med dette:

Sjøegenskaper: Båten har et bredt skrog med mye volum i baugen, som gir en stabil båt med god bæring akter, liten planingsterskel og myk gange i grov sjø. I sidesjø ruller den lite, og gir inntrykk av å være langt større enn sine 25 fot. Merry Fisher 8 er en halvplaner med strak aksling og kjøl. Motoren, en Nanni diesel på 200 hk som får båten opp i en toppfart på 22 knop, mens marsjfarten ligger rundt 18 knop ved 3200 o/min. Båten er lett håndterlig, og har god svingradius. Riktignok er den litt egenrådig når den skal bakover, men ved hjelp av baugthrusteren klarer den seg bra. Dette er vel kanskje en av de få ulempene med strak aksel og ror. Min båt er utstyrt med trim-flaps og fungerer utmerket med det, men dessverre har Jeanneau valgt ikke å levere dette som standard.

Trivelig og romslig hytte for to

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS