Prøvekjørt: Minor 36 WA Offshore.

Når finsk sisu gjør susen!

Minor 36 WA Offshore er blitt en konge av kompromisser. Her får du en nesten optimalisert norgesbåt som dekker de fleste bruksområder, og vi har etter denne testen innført uttrykket «Minor-vær»!

Publisert Sist oppdatert

Vi dundrer gjennom bølgene, og kjenner på sansene, på konsentrasjonen, vi lever. Vindusviskerne går på høygir. Oslofjorden har tatt frem sin mest krevende sjø, med kortfrekvente bølger på én til to meter. Fartsmåleren står på 40 knop, men hva gjør vel det? Om bord i Minor 36 Offshore er vi både varme og trygge. ”Minor-været” gjør dette til en seilas for oss som liker ruskeværsdagene bedre enn det solvarme havblikk. Godt å vite at den har CE-klasse B Offshore. Det betyr at den skal tåle en signifikant bølgehøyde på 4 meter i vind opptil 20 sekundmeter. Signifikant vil si gjennomsnittlig, som igjen betyr at den skal tåle både 5 og 6 meter uten problem.

Flere kompromisser

Kompromissene i denne båten går først og fremst på at man bare nesten klarer å få til en fullverdig bobåt ut av dette. Men, for all del. Her har man to doble sovelugarer. Den fremre med et stort og greit bad, med den ikke like heldige løsningen hvor vask og dusj utgjør ett avlukke og doen et annet. Akterlugaren, som er litt mer kronglete å finne nedgangen til, fordi du må løfte bort deler av sofaen i salongen for å finne trappen, åpenbarer seg likevel med en dobbel- og en enkeltseng som kan settes sammen til fire sengeplasser om man er veldig glad i hverandre. Her er det også gjort plass til do med vask i et eget «bøttekott» med ståhøyde – et typisk eksempel på kompromiss.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS