SEIER: Erna Solberg skal samle ny regjering, og ny båtpolitikk kan vi også vente.
SEIER: Erna Solberg skal samle ny regjering, og ny båtpolitikk kan vi også vente.

Slik blir båt-politikken de neste fire årene

Vannscootere, avgift på drivstoff til båt, båtpromille, obligatorisk småbåtregister, sertifikat for hurtiggående fritidsbåter, vrakpant, krav til flyteplagg og antall politikontroller av fritidsåter. Vi ser på hvordan båtpolitikken trolig blir de neste fire årene.

Publisert Sist oppdatert

Selv om de borgerlige vant, så er det ikke skrevet i stein hva slags sammensetning den nye regjeringen får, om det blir med eller uten Kristelig Folkeparti. Men mye tyder på at i hvert fall Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre går i regjering. Før valget spurte Båtliv alle disse partiene om hva slags båtpolitikk de ønsker å føre.

Vannscootere fortsatt lov

Etter at vannscooterforskriften ble fjernet, har det ikke vært fritt for diskusjoner rundt vannscooterregelverket. Flere partier signaliserte at ønsket regelverket tilbake slik det var før sommeren 2017, som ga strenge restriksjoner før vannscooterførere, om hvor de kunne kjøre. Men de borgerlige, bortsett fra Kristelig Folkeparti, ønsker å videreføre det nye regelverket, altså at vannscootere er likestilt med resten av fritidsbåtflåten - med noen unntak.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS