Båtliv søker ferske skippere

Du føler deg passe komfortabel med å legge til. Hva mer trenger du å lære for å føle deg trygg som skipper?

Publisert

HOVEDBILDE: For mange er det å legge til selve hovedbarrieren for å ta roret på egen hånd. Når det er gjort, oppdager man gjerne alt det andre man burde kunne.. Illustrasjonfoto fra Damens dag hos Bavaria i mai, med Marit Strømøy som meget fersk skipper i en Bavaria 29. Foto: Linn Krogh Hansen

Båtliv planlegger en sak om hvilke behov man har for å lære mer om båt. Det er enormt fokus på "å legge til". For mange er dette selve barrieren for å tørre å stille som skipper.

Men som mange har erfart, er det å legge til med egen båt ofte en av de minste utfordringene ved å være anvarlig for en båt.

Og det er jo først når denne barrieren er brutt, at man oppdager alt det andre man skulle og bør kunne som skipper: Kartlesing, ankring, akutte reparasjoner, hva hvis motoren slår seg vrang: hvor mye bør man kunne feilsøke/fikse selv, og når bør man innse at man trenger proffesjonell hjelp til motoren, hvordan pakker man båten for vinteren, valg av utstyr.. etc... ?

Jeg vil gjerne høre fra ferske båtførere, kvinner og menn, som etter å ha lært å kjøre båten fra A til Å, har erfart at dere trenger å lære de andre tingene for å føle dere trygge på en lengre tur.

Send mail her

Powered by Labrador CMS