Nær dobling i grunnstøtinger

Sommervarmen har gitt en nesten dobling i antall grunnstøtinger og kollisjoner, melder forsikringsselskap.

Publisert Sist oppdatert

Gjensidige har mottatt 500 ulike typer båtskader fra april og frem til i dag. I forhold til samme periode i fjor har antall grunnstøtinger og kollisjoner økt med nærmere 80 prosent, melder forsikringsselskapet. En av de større skadene var en cabincruiser som hadde gått på grunn og skadet motor og skrog. Skaden ble taksert til 800.000 kroner.

Les også: Savnet etter grunnstøting

FARTEN: Vis hensyn og senk farten, oppfordrer Arne Voll i Gjensidige.
FARTEN: Vis hensyn og senk farten, oppfordrer Arne Voll i Gjensidige.

Skadene domineres av grunnstøtinger der båter har gått på et skjær eller land eller kjørt på flytende gjenstander i sjøen. Det er også vært flere kollisjonsskader i forbindelse med at man legger til eller fra kai.

- Vi hadde nok forventet flere skader på grunn av det fine været de siste månedene, men at økningen er så kraftig, overrasker oss. Den første uken med pent vær startet rolig for forsikringsselskapet, men så eksploderte det, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Les også: Mange går på grunn

- Vi vet at mange kjøper båt med litt for stor motor før nødvendig kompetanse er på plass. Da nytter det ikke med kostbart navigasjonsutstyr om en ikke kan bruke verktøyet, sier Voll.

 

- Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere og ikke minst, mye hyggeligere for alle som oppholder seg på sjøen, sier Voll.

Powered by Labrador CMS