På tur med Haugesund Havfiskeklubb

– Fiske er den beste medisin, fastslår Sverre Førland, som har prøvd alt mot ryggproblemer. Sammen med Gunn Kolstø går turen ut til de beste fiskeforholdene de noen gang har opplevd utenfor Haugesund.

Publisert Sist oppdatert

Vi er godt kledd for en dag på sjøen. Det er lett regnvær og overskyet da Gunn Kolstø (32) og Sverre Førland (57) stuer fiskeutstyret inn i båten. Båtliv er invitert til å være med disse to medlemmene av Haugesund Havfiskeklubb. Vi skal ut til fisskeplasser ute i havet utenfor Haugesund og fiske i midten av april. Spesielt kaldt er det ikke, og nesten vindstille.

– Været er jo perfekt, utbryter Gunn Kolstø. Hun laster fiskeutstyret om bord sammen med Sverre Førland, og de er helt sikre på at i dag blir det fisk. Båten som fiskeutstyret lastes om bord i, er en gammel sliter, en Huwa 26. Den har vært med på flere fisketurer enn de fleste andre båter her til lands. Da Båtliv snakket med Kolstø før turen, ble vi gjort oppmerksom på at båten er noe over snittalderen.

– Båten vi har, er 33 år gammel, men den er en god fiskebåt, påpekte Kolstø – noe usikker på om vi i det hele tatt egentlig ønsket å være med ut i en så gammel båt for å lage reportasje. Svaret var definitivt ja. Dette er jo en båt med sjel; den er blitt brukt til fiske og turer i flere tiår. En båt med mye historie og mange opplevelser og minner. En båt som ikke hører til kategorien av nypolerte glis som er strippet for alt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS