Retro fartsopplevelse

En luftig Harrytur

Vi tar på vest og slalombriller, og ser etter sikkerhetsbeltet. «Nää, det är bättre att ramla ur», sier Stefan, som har ansvar for en sikker tur.

Publisert Sist oppdatert

På med slalombriller

Men tilbake til kjøreturen: Setet har høye sider, og man sitter som støpt. Nu jävlar! – jeg tar på vest og slalombriller, og ser etter sikkerhetsbeltet. «Nää, det är bettre att ramla ur» sier Stefan. Ja, det er det vel. Å sitte fast under en veltet båt, er jo ikke så bra. Nåvel – farvel rolige pusleturer på fjorden. La oss få se hva fart er!

Jeg går om bord i råskinnet med 200 hester, og de to båtene glir rolig ut fra brygga. Motorene er jo de samme som på de mer familievennlige båtene, men i mitt hode snerrer disse enda litt mer.

Stefan gir gass, og båten løfter i plan på null komma niks. Det sparker virkelig avgårde. Jeg har utsikt til instrumentene, og foreløpig går det i rundt 50 knop ser jeg. De to båtene ligger ved siden av hverandre, og jeg kan konsentrere meg om å ta bilder. Så er det takk og farvel til søsterbåten med 150 hester. Vi fyrer av utover det blanke vannet, og jeg ser 60 knop borte på displayet. 61, 62. 63. Med en annen propell skal båten gjøre drøye 70.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS