Terhi 400 C med Torqeedo Cruise 10.0

Fornuftsbåten

Terhi 400 C er en snusfornuftig landstedsbåt av solid ABS-plast. Stødig og praktisk, og med en liten styrekonsoll på styrbord side. Nå leveres modellen i en utgave tilpasset el-motor.

Publisert Sist oppdatert

Normalt anbefaler Terhi en 15-hester som største motor. Kombinasjonen med Torqeedos Cruise 10.0 og fabrikkens litium-batterier burde derfor være ideell for båteiere som av en eller annen grunn ikke kan eller vil ha bensinmotor i landsstedbåten. Og kombinasjonen fungerer faktisk, selv om det hele er uvant på alle måter. Ta plass bak rattet, lås opp motoren på den bitte lille og vel lette gasskontrollen, sett i gir og kjør. Torqeedo-motoren har fullt dreiemoment helt fra start. Dette er jo en av el-motorenes store styrker. Og med to personer om bord går 13-foteren greit opp i plan og suser muntert i vei. Støynivået er forbløffende lavt og styreresponsen god, selv om den store spesialpropellen kaviteter lett. Dette merkes i form av mild brumming snarere enn brå turtallsendringer.

Ingen 20-hester i praksis

Toppfarten stanser imidlertid på 11-12 knop, målt på ferskvann. 97 kilo batterilast og nesten 60 kilo motorvekt merkes tydelig. Med én person om bord er toppfarten rundt 17 knop, men den som ønsker mye fart bør uansett se etter en annen båt. Torqeedos påstander om at Cruise 10.0 direkte kan sammenlignes med en 20-hester må også tas med en klype salt, i alle fall med denne propell/båt-kombinasjonen. Vel er Terhi 400 C er en bred 13-foter og i utgangspunktet ikke blant de aller letteste, men til sammenligning er for eksempel Norges kanskje mest erketypiske landstedsbåt, en Askeladden 14 med en oppskrudd 9,9-hesters totakter klart sprekere med tre mann om bord.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS