PRØVEKJØRT: MODESTY 27,5

Linjelekkert i øvre prissjikt

Norske Modesty er elegante båter med bredt bruksregister. Vi har prøvekjørt 27,5-foteren i utypisk sommervær.

Publisert Sist oppdatert

Modesty 27,5 er en elegant båt i det øvre prissjiktet av daycruisere. Den er tegnet av Geir Arnestad, og som så mange andre norske merker, bygges båtene i Polen. Montering av utstyr foregår på Bærums Verk. Båten har køyeplass til fire, men det er uteplassen som er prioritert. Båten har mange gjennomtenkte detaljer, vi var særlig imponert over de ergonomiske putene til fordekket.

Dette er en «Walk around» med ganske høy gangvei og lavt fribord. Det gir elegante linjer, og et sporty preg. Cockpiten er stor, og rundes av akterover med en luftig solseng der man nærmest kan gli ned på badeplattformen og ut i vannet. Det man ofrer er bokomfort. Under dekk er det grei plass for enkel overnatting, men dette er nok en båt for dem som bare sover om bord av og til.

Nedgangsluken fra cockpit er en elegant buet skyvedør av herdet glass. Nedenunder er det en V-formet sittegruppe, der man på tradisjonelt vis kan sette opp et bord, som igjen kan felles ned og danne basis for en dobbelt køye. På styrbord side er det toalett som er ganske rommelig i forhold til plassen ellers. Det er nok en prioritering mange dagsturbrukere vil verdsette. I forhold til forgjengeren Modesty 26, har 27,5 fått mer plass under dekk. Ikke bare fordi båten er større, men også fordi gangveien er smalere og høyere.

Under førerposisjonen er det funnet plass til to ekstra køyer. Her er det trangt om saligheten. For to barn er dette et drømmested. Et helt eget krypinn som nesten er for lite for de voksne. Selve soveplassen er egentlig grei for to voksne også, men det er lavt under taket.

Enorm uteplass

Førerplassen er behagelig. Ratt, gass, gir og instrumenter er fornuftig plassert. Gassen er til venstre for rattet. Det er uvant for noen, men det gjør det mulig for passasjeren og styre gassen på samme måte som throttlemannen på en offshore racer. Setene er i eksklusivt semsket skinn, som er behagelig også på sommerdager med lite klær. Setene kan vippes opp, så man kan velge en stående førerposisjon i stedet. De fleste voksne vil da se greit over vindskjermen. Sittende er man godt beskyttet bak denne.

Bak førerplassen er båten lav, og man opplever en fantastisk nærhet til vannet. Nærmest føreren er en benk vendt akterover. Solsengen lengst bak kan gjøres om til sitteplass som vender forover ved å vippe ryggstøtten tilbake. Dette er en enkel og fin løsning. Mellom disse sitteplassen kan man sette et bord. Uteplassen er enorm i forhold til båtens størrelse. Hvis ryggen vippes frem igjen, har man en stor solseng. Helt akter blir båten lavere og lavere ned mot badeplattformen. Her kan man gå de varme sommerdagene lyst i møte, finne seg sin egen lille bukt, og nyte livet slik båtfolk er gode til.

På fordekket er det plass til å legge spesialtilpassede puter. I tillegg til vanlige puter, er det laget ergonomisk tilpassede former med forhøyning under hodet og knærne. Under testen var temperaturen nærmere stilongs enn shorts, men putene var upåklagelige likevel.

FØRERPLASSEN ER OVERSIKTLIG OG FIN: Man kan sitte eller stå med støtte. Begge deler fungerer utmerket. Gassen kan styres av fører eller «throttlemann».
FØRERPLASSEN ER OVERSIKTLIG OG FIN: Man kan sitte eller stå med støtte. Begge deler fungerer utmerket. Gassen kan styres av fører eller «throttlemann».
FOR SOMMERDAGER: Fordekket kan utstyres med solmadrasser, og ergonomisk tilpassede puter.
FOR SOMMERDAGER: Fordekket kan utstyres med solmadrasser, og ergonomisk tilpassede puter.

Mange valgmuligheter

TOALETTET: Romslig i forhold til båtstørrelsen.
TOALETTET: Romslig i forhold til båtstørrelsen.
LINJELEKKERT: Her synes båtens to «steps» under vannlinjen, som skal bidra til høyere fart og lavere forbruk.
LINJELEKKERT: Her synes båtens to «steps» under vannlinjen, som skal bidra til høyere fart og lavere forbruk.

INFO OM BÅTEN

INFO OM BÅTEN
INFO OM BÅTEN

PLUSS:

 • Elegant båt med høy standard
 • Stor uteplass
 • God plass på toalettet
 • Fine detaljer som f.eks ergonomiske puter

MINUS:

 • Høy prisklasse
 • Begrenset bokomfort

 

FAKTA

 • Lengde: 8,35 meter
 • Bredde: 2,7 meter
 • Dypgående: 0,9 meter
 • Vekt: 2700 kg
 • Motor: 250-425 Hk innenbords
 • Toppfart: 35-55 knop
 • Sitteplasser: 7
 • Soveplass: 2+2
 • Ca pris: 1,3 mill. (med motor og utstyr som testbåten)

 

MIN MENING: MAGNE KLANN

Modesty 27,5 er en strøken sommerbåt med høy «vil ha» faktor. Båten har lekre linjer, og går pent i sjøen. Dette er en flott båt for noen som stort sett sover på land - i hytte eller hus - men vil ha noe mer enn en typisk hyttebåt.

Powered by Labrador CMS