Hovedvinner Scanstrut RS Venture Connect Conversion Kit: Produktet består av et avansert system som konverterer en populær seiljolle til en seiljolle for bevegelseshemmede personer. Det består av styresystemer som lar seileren styre både ror og seil ...
Vinner: P400 Matrix fra Besenzoni S.p.A. vant kategorien interiørutstyr. Det er en avansert stol utviklet for bruk i krevende forhold. Sittestillingen kan heves/senkes og trekket er av neopren.
SmartFind G8 AIS er en nødsender som kombinerer ulike produkter under ett. Det er en EBRIB som også sender nødsignal via AIS.
VINNER: Isotak X fra Zhik vant kategorien for klær. Anorakken har et unikt system hvor kragen kan byttes ut etter forholdene. Den kan utstyres med en hette integrert med beskyttelse for ansiktet.
M232 Marine Thermal Camera fra Raymarine er et termisk kamera som kan styres fra plotteren. Slike systemer er kjent, men denne er både mindre og billigere og gjør produkttypen tilgjenglig for flere. Systemet er alt i salg i Norge til en pris fra ...
RENSER: Seabin V5 Floating Dock.
VINNER: CrewWatcher vant kategorien for sikkerhetsutstyr. Det er et Mann-over-bord-system som kjapt alarmerer om noen faller i vannet. Det består av små sendere på 48 gram som en smarttelefon holder styr på. En mobil kan kontrollere opp til fem ...
3D|CORE XPS DELTA er en skumkjerne for sandwich kompositt­konstruksjoner. Skummet har deltaformete deler som gjør det mulig å legge det på dobbeltkrummete flater. Mønsteret skal gi minimale glipper, som gjør at mindre bindemiddel brukes, som igjen ...
GHOOK er et verktøy for å føre liner uten å skitne seg til. Den er utviklet for Middelhavet hvor båtene ligger med moringsline som må løftes opp fra havbunnen. En grisejobb som blir litt enklere med denne, og som også kan være aktuell for mange her ...
VINNER: Smart Power Panel fra Simarine vant kategorien for elektronikk. Panelet er en batteriovervåker som også kan kobles til tanker og annet utstyr. Den kan kobles slik at verdiene overføres til en smarttelefon.
VINNER: Seabin V5 Floating Dockvant i kategorien marinautstyr. Det er en automatisk søppelkasse utviklet for å rense vannet i marinaer. En pumpe suger vannet inn i bøtta, hvor søppel som flyter i overflaten vil samle seg.
Nomad Portable Class B AIS Transponder er en portabel AIS-løsning som brukes sammen med med nettbrett. Produktet er rettet mot profesjonelle seilere som vil ha utstyret på plass under transportetapper.
Jefa Electric Steering System er et elektrisk styringssystem som gir enklere installasjon på båter med to ror.

Oppfinnelser som hjelper båtfolk

Bransjemessen Mets i Amsterdam viser trender. Dame Award kårer de beste oppfinnelsene, og til topps gikk et system som gjør det enklere for funksjonshemmede å seile.

Publisert Sist oppdatert

Mets er en utstilling hvor båtbyggerne møter under leverandører, og båtbutikkene finner nye gjenstander til å fylle hyllene.

Under messen blir det også delt ut priser. Dame Award er markedets mest prestisjetunge pris for båtutstyr. I juryen sitter det industridesignere, båtkonstruktører, ingeniører, markedsførere og journalister. For noen år siden vant norske Sleipner hovedprisen for sitt stabiliseringssystem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER