PÅ HENGEREN: Ubåt!
PÅ HENGEREN: Ubåt!

Denne miniubåten kan du ta med på hengeren

Ubåten Nemo kan eies som kan eies privatpersoner kan dykke ned til hundre meter og er trailbar.

Publisert

Ideen om å oppleve verden under vann er gammel. Allerede i 1405 tegnet Konrad Keyser i Nürnberg i Tyskland en slags teknisk dykkerdrakt i sitt verk Bellifortis. Leonardo da Vinci konstruerte en énmannsubåt i 1515, på tegnebrettet. Ifølge Wikipedia skrev Magnus Pegel i 1604 beskrev i en bok for første gang grunntankene og forutsetningene for en dykkerbåt. Den nederlandske oppfinneren Cornelius Jacobszoon Drebbel var den første som tok skrittet fra teori til praksis da han i 1620 bygde den første manøvreringsdyktige undervannsfarkost, en lærovertrukket trerobåt.

Og nå kan du som privatpersonen endelig ta med ubåten på hengeren.

PÅ AKTERDEKKET: Ubåten veier to og et halvt tonn.
PÅ AKTERDEKKET: Ubåten veier to og et halvt tonn.

Det er U-Boat Worx i Nederland som har laget denne ubåten. De har allerede i flere år laget miniubåter. Fokuset har vær både forskning, turisme og privat eie, sistnevnte for de med ekstra velfylte kontoer og en yacht som kan ta med seg ubåten.

Nå har de lansert Nemo som ikke veier mer enn 2,5 tonn, og har en bredde på 2,3 meter og lengde på 2,8 meter. Størrelsen til tross kan man her gjøre et dykk med to personer, en ubåtkaptein og en passasjer. Dybdekapasiteten er helt ned til hundre meter, og den kan holde seg under vann i opptil åtte timer. Naturlig nok er farten under vann begrenset. Topphastigheten er oppgitt til tre knop. Størrelsen til Nemo gjør at den lett får plass i en vanlig garasje, og den kan tas med på hengeren og settes ut fra en helt vanlig båtrampe.

Prisen for denne private ubåten er rett under 11 millioner kroner.

KAN DYKKE HUNDRE METER: Ubåten har plass til to personer.
KAN DYKKE HUNDRE METER: Ubåten har plass til to personer.
Powered by Labrador CMS