RASTE FORBI: ? Farten må ha vært 130 kilometer i timen, eller mer.
RASTE FORBI: ? Farten må ha vært 130 kilometer i timen, eller mer.

– Farten var trolig 130 kilometer i timen

Ekteparet Kjølner ble forbikjørt av en bil med båt på hengeren da de selv lå i 110 kilometer i timen på E18. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Se video nederst i artikkelen

Krimforfatteren Lene Lauritsen Kjølner fra Tønsberg dro fram mobilen, da hun satt på med ektemannen Per Fredrik Kjølner på E18, på vei til krimfestival på Torp i Vestfold. Ekteparet trodde knapt sine egne øyne da de en bil med henger raste forbi dem.

– Kjempefart

– Jeg snudde meg akkurat da den kjørte forbi, og oppdaget at det var en henger med kjempefart. Og føreren satt i mobilen, sier Lene Lauritsen Kjølner til Båtliv.

– Vi lå akkurat på fartsgrensen, som er 110 kilometer på denne strekningen. Da han passerte oss antar jeg at farten var 130 kilometer i timen. Men det kan ha vært mer, fortsetter krimforfatteren. Hun ser ikke ser bort fra at dette også kan gi inspirasjon i en fremtidig bok.

Lauritsen Kjølner la ut videoen på sin egen Facebookside. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

Maksfart er 80

Hengerreglene er klare når det gjelder fart. Har hengeren bremser er det ikke lov å kjøre raskere enn 80 kilometer i timen, selv om man kjører på en vei som tillater 110 kilometer i timen. Det vil si at bil og henger i dette tilfellet har kjørt 50 kilometer i timen over fartsgrensen, hvis farten var 130 kilometer i timen.

LES OGSÅ: Guide i sertifikatjungelen

Hvis tilhengeren ikke har bremser er den maksimalt tillatte fartsgrensen 60 kilometer i timen.

Se video:

Powered by Labrador CMS