God fortøyning kan redde båten

En av tre båter i Holmestrand hadde ikke ordentlig fortøyninger da vinterstormen traff. Her får du tipsene til hvordan du skal fortøye for vinteren.

Publisert Sist oppdatert

Vinterstormen fra nordvest feier rett inn i den lokale båthavna. Båter sliter seg fra fortøyningene. Flere båter hugger inn i brygga. Når dagen gryr blir skadeomfanget klart. Flere bauger er knust og bryggeanleggene har fått tøff medfart. To båter har sunket og 12 båter har fått alvorlige skader i løpet av natten.

Nesten et år etter denne vinterstormen går tidligere informasjonssjef i IF forsikring Jack Frostad en runde i båthavna. Bryggene er reparert og det går mot en ny vintersesong. Frostad, som bor i Holmestrand, skal holde et foredrag for båtforeningen om båtforsikring. Det han observerer er overraskende, ikke minst med tanke på hva som skjedde den nevnte desembernatten i fjor. Hva lærte båteierne egentlig fra fjorårets storm?

– Jeg kan vel si at om lag 30 prosent av båtene hadde lite tilfredsstillende fortøyninger, forteller Jack Frostad når vi ringer ham.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS