FORTØY RIKTIG: Småbåthavna i Holmestrand opplevde vinterstormen i fjor, og flere båter sank på grunn av dårlig fortøyning. Foto: Danielle Rolim de Gois Finsrud.
SNUBLEFELLE: Tauverket skal ligge i båten, ikke på brygga.
IKKE BRA: Holmestrand fraråder bruk av metallsjakler fordi galvaniseringen blir ødelagt. Likevel har de fleste slike sjakler.
VIKTIG I STERK VIND: Rykkdemperen sparer belastningen på beslag.
ET GODT EKSEMPEL: Her er det brukt både spring og rykkdempere.
BRA OG MINDRE BRA: Legg merke til den lille landstedsbåten som er bedre fortøyd enn snekka ved siden av, som også mangler akterfortøyning.
GNAGER SEG INN: Denne båten har spist seg inn i brygga. Foto: Danielle Rolim de Gois Finsrud.

God fortøyning kan redde båten

En av tre båter i Holmestrand hadde ikke ordentlig fortøyninger da vinterstormen traff. Her får du tipsene til hvordan du skal fortøye for vinteren.

Publisert Sist oppdatert

Vinterstormen fra nordvest feier rett inn i den lokale båthavna. Båter sliter seg fra fortøyningene. Flere båter hugger inn i brygga. Når dagen gryr blir skadeomfanget klart. Flere bauger er knust og bryggeanleggene har fått tøff medfart. To båter har sunket og 12 båter har fått alvorlige skader i løpet av natten.

Nesten et år etter denne vinterstormen går tidligere informasjonssjef i IF forsikring Jack Frostad en runde i båthavna. Bryggene er reparert og det går mot en ny vintersesong. Frostad, som bor i Holmestrand, skal holde et foredrag for båtforeningen om båtforsikring. Det han observerer er overraskende, ikke minst med tanke på hva som skjedde den nevnte desembernatten i fjor. Hva lærte båteierne egentlig fra fjorårets storm?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER