Båtfolket ønsker register

KNBF ser flere fordeler enn ulemper med et småbåtregister.

Publisert

Første november opphører Redningsselskapets avtale med staten om driften av Småbåtregisteret. Den vil heller ikke bli fornyet, har finansminister Siv Jensen fastslått.

Generalsekretær Reidar Kjelsrud i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) sier at det positive ved dette er at vi ikke får et register som grunnlag for nye avgifter.

–    Et nytt lovpålagt båtregister vil uten tvil være en mulighet for myndighetene til å kreere nye avgifter. Det finnes jo grelle eksempler på hvor galt det kan gå, særlig i Danmark, sier han til Båtliv.

På den andre siden er et register nødvendig for å få til et godt retursystem for utrangerte båter. Et register gjør også redningsarbeid enklere, og styrker det forebyggende arbeidet mot kriminalitet. Det gir også bedre oversikt over fritidsbåtflåten, og nyttig statistikk til utvikling av havneanlegg etc.

– Alt i alt, slik jeg ser det, er det flere fordeler med et lovpålagt båtregister, enn uten. Fra mitt ståsted veier miljø og redningstjeneste tungt i denne diskusjonen, sier Kjelsrud.

 

Powered by Labrador CMS